Sezona je spanaća, a ovo ukusno povrće možete da koristite za pripremu pita, slanih torti, rolata, ali i kao priloga uz meso ili neko drugo jelo. Svaka domaćica ima neki svoj recept za spanać, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. U spanać kuvajte sa mlekom i pavlakom za kuvanje, a onda dodajte i šargarepu. Ukus je savršen, a priprema jednostavna.

Sastojci:

  • 1 kg spanaća
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika brašna
  • 100 ml mleka
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 1/2 velike šargarepe

Recept za spanać sa šargarepom: 

U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno. Promešajte i pržite 2 minuta, a zatim dodajte sitno seckan beli luk. Promešajte i posle minut sipajte mleko i pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte seckani spanać, a ako ste kupili bebi onda možete ceo da stavite. Posolite i promešajte. Poklopite i kuvajte 5 minuta. Nakon toga dodajte i rendanu šargarepu, pa ponovo promešajte. Poklopite i kuvajte još 2 minuta, pa služite. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi spanać

BONUS VIDEO: 

Rolovane tikvice punjene sirom i spanaćem Instagram/ cheftomwalton

StvarUkusa/S.B.