Sezona je spanaća, a ovo ukusno povrće možete da koristite za pripremu pita, slanih torti, rolata, ali i kao priloga uz meso ili neko drugo jelo. Svaka domaćica ima neki svoj recept za spanać, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. U spanać kuvajte sa mlekom i pavlakom za kuvanje, a onda dodajte i šargarepu. Ukus je savršen, a priprema jednostavna.
Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 1 čen belog luka
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 100 ml mleka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 velike šargarepe
Recept za spanać sa šargarepom:
U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno. Promešajte i pržite 2 minuta, a zatim dodajte sitno seckan beli luk. Promešajte i posle minut sipajte mleko i pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte seckani spanać, a ako ste kupili bebi onda možete ceo da stavite. Posolite i promešajte. Poklopite i kuvajte 5 minuta. Nakon toga dodajte i rendanu šargarepu, pa ponovo promešajte. Poklopite i kuvajte još 2 minuta, pa služite.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi spanać
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem