Spanać je zdravo povrće koje se odlično slaze uz mnoge namirnice, a može da se služi i sirov, kuvan ili pečen. Postoje različiti recepti za spanać i ne zna se koji je ukusniji, a danas vam predlažemo da ga pripremite sa bešamel sosom. Ovaj poznati francuski umak se koristi umesto zaprške i daje poseban šmek jelu, a može da bude i postan, samo puter zamenite margarinom i obično mleko posnom verzijom.
- Sastojci:
- 250 g spanaća
- 250 ml mleka
- 20 g putera
- 1 kašika brašna
- 1/4 kašičice muskatnog oraščica
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Kratko obarite spanać, pa ga dobro ocedite i iseckajte. Puter istopite u šerpi, pa propržite brašno, a onda dodajte i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, a na kraju dodajte so, biber i muskatni oraščić, pa promešajte. Dodajte spanać i mešajte još nekih 5 minuta, pa sklonite sa šporeta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem