Spanać je zdravo povrće koje se odlično slaze uz mnoge namirnice, a može da se služi i sirov, kuvan ili pečen. Postoje različiti recepti za spanać i ne zna se koji je ukusniji, a danas vam predlažemo da ga pripremite sa bešamel sosom. Ovaj poznati francuski umak se koristi umesto zaprške i daje poseban šmek jelu, a može da bude i postan, samo puter zamenite margarinom i obično mleko posnom verzijom.
- Sastojci:
- 250 g spanaća
- 250 ml mleka
- 20 g putera
- 1 kašika brašna
- 1/4 kašičice muskatnog oraščica
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Kratko obarite spanać, pa ga dobro ocedite i iseckajte. Puter istopite u šerpi, pa propržite brašno, a onda dodajte i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, a na kraju dodajte so, biber i muskatni oraščić, pa promešajte. Dodajte spanać i mešajte još nekih 5 minuta, pa sklonite sa šporeta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus