Pesak torta je jednostavna poslastica koja se ne peče, a sprema se od omiljenih namirnica.Sastoji se od tri sloja, prvi je plazma, drugi kokos, a treći orasi i sve to je preliveno čokoladnom glazurom. Svaki zalogaj ove ukusne torte je pravo zadovoljstvo, a može da bude i mrsna i posna, pa ako se pridržavate Uskršnjeg posta evo savršene ideje za ukusnu poslasticu.
- Sastojci:
- 1 l sojinog mleka
- 130 g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 120 g prah šećera
- 150 g mlevene plazme (posne)
- 120 g kokosa
- 170 g mlevenih oraha
- Za glazuru:
- 100 ml posne čokolade
- 100 ml posne slatke pavlake
Priprema:
U posudu sipajte puding i 250 ml mleka i promešajte tako da ne ostan grudvice. U preostalo mleko sipajte šećer i kuvajte. Kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte folijom i ostavite da se skroz ohladi. Maragrin sobne temeprature umutite penasto sa šećerom u prahu i lagano mikserom sjedinite sa ohlađenim pudingom. Podelite fil na tri jednaka dela, u jedan dodajte plazmu i promešajte, u drugi kokos i promešajte, a u treći orahe i promešajte. U kalup prvo sipajte plazma fil i poravnajte, pa kokos i opet poravnajte. Na kraju premažite fil sa orasima i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru minimum 2 sata. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem