NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE: Pripremite ih sa kiselom vodom i biće mekane i vazdušaste

Pripremite ukusan desert koji uspeva i početnicima u kuhinji.

Tanja Đorđević

Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile. Za tili čas će vas vratiti u detinjstvo kada ih budete probali. Pred vama je recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 25 g kvasca
  • 1,5 dl mlake vode
  • 1,5 dl kisele vode mlake
  • 50 ml ulja
  • 1 kašike šećera
  • 1 kesice vanil šećera
  • prstohvat kurkume
  • ulje za prženje (Krofne treba da plivaju tj da ne dotiču dno posude)

Priprema

Kvasac, šećer i kašiku brašna dobro izmešati sa vodom i ostaviti da kvasac nadođe. Zatim u nadošli kvasac sipati ulje, kiselu vodu,vanilin šećer i kurkumu. Zamesiti sa brašnom i ostaviti da se testo udvostruči. Testo razvući na brašnom posutu radnu površinu, vaditi kolutiće sa čašom i ostaviti da malo nadođu, oko deset minuta. Ulje zagrejati i gornju stranu krofne spuštati okrenutu prema dole i pržiti pa okrenuti.

Recept poslala Tanja Đorđević