Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 1 lukovica komorača, sitno iseckana
- 1 tikvica, prepolovljena po dužini i tanko isečena
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- ½ kašičice semena komorača, zgnječenog
- 200 g pirinča
- 800 ml povrtnog bujona
- 200 g smrznutog graška
- 1 limun sa korom i sokom
- mala veza peršuna, sitno iseckanog
Recept za rižoto sa graškom:
Kako biste napravili ovaj rižoto zagrejte ulje pa ubacite luk, komorač i tikvice i pržite 10 minuta, dok ne omekša, dodajući malo vode po potrebi. Dodajte beli luk i semenke komorača i pržite 2 minuta, a zatim dodajte pirinač i mešajte, dok se ne smanji za pola.
Povrtni bujon držite u šerpi na veoma laganoj vatri da se zagreje. U rižoto dodajte kutlaču po kutlaču, mešajući sve vreme da se upije. Kada je pirinač kuvan dodajte smrznuti grašak i kuvajte još nekoliko minuta. Umešajte limunovu koricu i sok, malo začina i pospite peršunom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jeftini rižoto sa paprikama i piletinom.
Pročitajte kako se pravi rižoto salata sa tunjevinom i graškom
BONUS VIDEO
StvarUkusa