Sastojci:
- 5 poriluka
- 4 crna luka
- 3 šargarepe
- 400 g pirinča
- 1,5 kašika soli
- 1,5 kašika tucane crvene paprike
- 1 kašičica bibera
- 3 lovorova lista
- 2 kisela kupusa
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašičica mešavine suvog začina
Recept za posne sarme:
Za posne sarme prvo očistite kupus. Povrće sitno nasecajte. Prvo malo ispržite na suvo, pa onda dodajte ulje i pržite na tihoj vatri. Dodajte pirinač i dinstajte još 10 minuta, dok polako dodajete malo vode, najviše do 100 ml. Dodajte sve začine i na kraju mlevenu papriku i dobro promešajte.
Šerpu nauljite pa poređajte listove kupusa. Umotajte sarme, po listu stavljajte 1 kašiku. Poređajte ih u šerpu. Poređajte lovorov list, pa odozgo opet ređajte uvijene sarme. Prekrijte sa nekoliko većih listova kupusa.
Dodajte vodu tako da prekrijete sarmu i kuvajte nekoliko časova na laganoj vatri. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne sarme sa dimljenom ribom.
Pročitajte kako se prave sarme sa orasima koje možete služiti i na slavama
BONUS VIDEO
StvarUkusa