Sastojci:
- 450 g šampinjona
- 200 ml soka od paradajza
- 100 g crnog luka
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 3 kašičice mešavine suvih začina
- 30 ml ulja
- 2 lovorova lista
- biber, po ukusu
Recept za gulaš od šampinjona za ručak:
Kako biste napravili gulaš od šampinjona očistite crni luk i isecite ga na kockice, a zatim očistite šampinjone i isecite ih na krupne komade. Zagrejte ulje u šerpi i kada je zagrejano, dodajte crni luk i pržite ga dok blago ne porumeni, oko desetak minuta. Nakon toga dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju.
Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno dolivati vodu. Mešajte redovno, kako ne bi zagoreli. U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu ljutu i slatku papriku, začinite začinima i biberom, dodajte lovorov list i sok od paradajza. Gulaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje, ukoliko je suviše tečan dodajte kašičicu skrobnog brašna. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa šampinjonima i prazilukom u belom vinu.
Pročitajte kako se pravi zapečeni pire krompir sa šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa