Sastojci:
- 300 ml mlake vode
- 50 g svežeg kvasca
- 550 g brašna
- 60 g posnog margarina
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu
- 2 vanilina šećera u prahu
Recept za posne krofne:
Kako biste napravili ovo posno jelo, u mlaku vodu ubacite kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. Pomešajte posni margarin i šećer, zatim dodajte vodu sa nadošlim kvascem i brašnom i zamesite testo. Ostavite da testo nadođe 30 minuta i onda vadite krofne modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.
Testo rastanjite na 6-7 mm i ostavite desetak minuta da nadođe. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvucite, ali ne pritiskajte mnogo. Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržite.
Pržite u zagrejanom ulju, ali ne vrelom, kako ne bi naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sada bude gore, a ona koja je bila gore, da se prva prži u ulju. Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljajte u šećer u prahu u koji ste dodali vanilin šećer. Možda ćete želeti da napravite i najsočniji posni kolač sa džemom i višnjama.
Pročitajte kako da napravite i najlepšu posnu bajaderu sa kikiriki puterom i čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa