Sastojci:
- 250 g mlevenog posnog keksa
- 175 g šećera u prahu
- 1 rendana štangla crne čokolade
- 1 šoljica skuvane domaće kafe
Za fil:
- 60 g biljnog margarina
- 75 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema rolata:
Badnji dan je poslednji dan velikog Božićnog posta i ukoliko još uvek niste smislili koju poslasticu da pripremite tog dana mi vam predlažemo rolat od keksa i kafe.
Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu pa dodajte rendanu čokoladu. Zamesite masu dodajuću kuvanu kafu po potrebi. Podelite smesu na dva dela i svaki razvijte kao testo debljine pola centimetra. Smesu bi trebalo da razvaljate na aluminijumskoj foliji.
Za fil umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom. Svaki od dva dela smese premažite umućenim filom, stavite slojeve jedan na drugi i savijte u rolat. Ostavite da se stegne pre služenja. Ukrasite po želji rendanom čokoladom i šećerom u prahu.
Bonus video