Približavaju se praznici i vreme je da osmislimo kako će izgledati svečana trpeza. Ono što će se siguno naći na stolu su pečenje i ruska, a možete da servirate i fantastičnu svečanu salatu sa kupusom i piletinom. Kupus se zimi najviše jede, a salata sa ovim povrćem izuzetno osvežava. Dodajte mu još par sastojaka koji su svima omiljeni, a nisu ni mnogo skupi i napravite preukusno predjelo. 

  • Sastojci:
  • 300 g kupusa 
  • 3-4 jajeta 
  • 400 g pilećeg filea 
  • 3 krompira
  • 1 crni luk 
  • majonez
  • Za marinadu:
  • 1/2 kašičice soli
  • 1-2 kašike šećera 
  • 2 kašike sirćeta 
  • 150 ml tople vode 

Priprema:
Krompir, jaja, i belo meso skuvajte, a za to vreme isekcajte crni luk i stavite ga u posudu. Sipajte u nju so, šećer, sirće i toplu vodu. Ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Na tacnu stavite rendani krompir, pa premažite majonezom i poređajte proceđeni luk. Zatim stavite iscepkanu piletinu i opet premažite majonezom. Kao poslednji sloj poređajte rendana kuvana jaja. Premažite majonezom, pa pospite kupusom seckanim na kockice. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE