Približavaju se praznici i vreme je da osmislimo kako će izgledati svečana trpeza. Ono što će se siguno naći na stolu su pečenje i ruska, a možete da servirate i fantastičnu svečanu salatu sa kupusom i piletinom. Kupus se zimi najviše jede, a salata sa ovim povrćem izuzetno osvežava. Dodajte mu još par sastojaka koji su svima omiljeni, a nisu ni mnogo skupi i napravite preukusno predjelo.
- Sastojci:
- 300 g kupusa
- 3-4 jajeta
- 400 g pilećeg filea
- 3 krompira
- 1 crni luk
- majonez
- Za marinadu:
- 1/2 kašičice soli
- 1-2 kašike šećera
- 2 kašike sirćeta
- 150 ml tople vode
Priprema:
Krompir, jaja, i belo meso skuvajte, a za to vreme isekcajte crni luk i stavite ga u posudu. Sipajte u nju so, šećer, sirće i toplu vodu. Ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Na tacnu stavite rendani krompir, pa premažite majonezom i poređajte proceđeni luk. Zatim stavite iscepkanu piletinu i opet premažite majonezom. Kao poslednji sloj poređajte rendana kuvana jaja. Premažite majonezom, pa pospite kupusom seckanim na kockice.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus