PRESLATKA NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA - KOLAČ JELKA: Ispratite pripremu i garantovano uspevaju, stvarno je lako

Od čuvenih francuskih kolačića, makarunsa, napravite pravu novogodišnju poslasticu - kolač u obliku jelke.

Printscreen/YT/Vanilla Caramel 바닐라 캬라멜

Ulepšajte vašu svečanu trpezu prelepim novogodišnjim kolačem. Pravi se od makarunsa i kremastog fila. Bićete oduševljeni rezultatima i svi će hvaliti vaše poslastičarske sposobnosti, a potrošićete manje od sat vremena. Kako biste napravili čuveni makaruns potrebno vam je svega par sastojka koje sjedinite, a onda i ispečete. Fil se pravi od maskarpone sira i pudinga od vanile, a dekoracija može da bude po vašoj želji. 

Sastojci:

  • 100 g bademovog brašna 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 85 g belanaca 
  • 85 g šećera 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile 

Za fil:

  • 100 g kupovnog pudinga od vanile
  • 90 g krem sira 
  • 30 g maskarpone sira 
  • 30 g šećera u prahu

Priprema:

Bademovo brašno i šećer u prahu sjedinite u blenderu. Zatim dobijenu smesu prosejte i ostavite sa strane. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte vanilu i malo zelene boje za kolače u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte obe smese i sipajte u špric za kolače. Pek papir pričvrstite za pleh, pa sipajte smesu. Pravite krugove različite veličine. Dobro protresite pleh i pecite na 150°C oko 15-18 minuta. 

Umutite puding, krem sir i maskarpone, pa dodajte šećer u prahu. Na ivicu makarunsa stavite u tankom sloju fil, pa uvljajte u dekorativne zvezdice. Zatim fil sipajte na sredinu, pa novi makaruns, opet uvaljajte u zvezdice, fil i tako ređajte dok ne napravite jelku. Zatim ukrasite dekorativnim kuglicama i stavite na vrh malo fila i jednu kuglicu.