Slavska trpeza je uvek inspirativna za pripremu đakonija. Domaćice najviše pažnje posvećuju upravo predjelu i bukvalno se takmiče čije će lepše i dekorativnije da izgleda. U tome najviše prednjače slane torte, rolati i salate. Upravo recept za jednu takvu salatu možete pročitati u nastavku. Kuvana jaja, krompir i pileća prsa u belom kremastom sosu su odlično slavsko predjelo.
- Sastojci:
- 800 g krompira
- 7 jaja
- 250 g pilećih prsa
- 250 g jogurta
- 250 g majoneza
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- so, mirođija
- 1 limun
- masline
Priprema:
Krompir i jaja skuvajte. Zatim ih isecite na sitne kockice (jedno jaje ostavite za dekoraciju), a takođe i pileća prsa. Stavite u posudu. U činiji pomešajte jogurt sa majonezom, senfom, solju, mirođijom i sokom od 1 limuna. Dodajte izgnječen beli luk . Dobro promešajte i dobijenim sosom prelijte salatu. Dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi. Poslužite tako što ćete izrendati jaje na vrhu i ukrasiti maslinama.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem