Slavska trpeza je uvek inspirativna za pripremu đakonija. Domaćice najviše pažnje posvećuju upravo predjelu i bukvalno se takmiče čije će lepše i dekorativnije da izgleda. U tome najviše prednjače slane torte, rolati i salate. Upravo recept za jednu takvu salatu možete pročitati u nastavku. Kuvana jaja, krompir i pileća prsa u belom kremastom sosu su odlično slavsko predjelo.

  • Sastojci:
  • 800 g krompira
  • 7 jaja
  • 250 g pilećih prsa
  • 250 g jogurta
  • 250 g majoneza
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • so, mirođija
  • 1 limun
  • masline

Priprema:

Krompir i jaja skuvajte. Zatim ih isecite na sitne kockice (jedno jaje ostavite za dekoraciju), a takođe i pileća prsa. Stavite u posudu. U činiji pomešajte jogurt sa majonezom, senfom, solju, mirođijom i sokom od 1 limuna. Dodajte izgnječen beli luk . Dobro promešajte i dobijenim sosom prelijte salatu. Dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi. Poslužite tako što ćete izrendati jaje na vrhu i ukrasiti maslinama.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE