Približava se sezona slava i zato na vreme osmislite jela koja će biti zanimljiva, ali i ukusna. Gosti obožavaju predjelo, a čuvena mimoza i ruska salata su nezaobilazne na svim slavljima. Predlažemo vam recept za mimoza namaz kojim možete da punite korpice od testa, ali i neobičnu jevrejsku salatu koja će ulepšati svaku svečanu trpezu. A najbolje od svega je što vam za pripremu ova dva specijaliteta nije potrebno puno novca.
JEVREJSKA SALATA
- Sastojci:
- 4-5 zdenka sira
- 4 jajeta
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Jaja skuvajte i oljuštite, pa izrendajte ili sitno iseckajte. Dodajte im mleveni beli luk, majonez i zdenka sir, pa sve dobro promešajte.
NAMAZ MIMOZA
- Sastojci:
- 1 konzerva sardine
- 3-4 jajeta
- 2-3 zdenka sira
- 1-2 kašike majoneza
- po želji: luk, šargarepa...
Priprema:
Sardinu izdrobite, pa dodajte jaja koja ste prethodno skuvali i izrendali. Zatim dodajte zdenku i majonez, pa lepo promešajte. Ako želite možete da dodate i sitno seckan luk, rendanu šargarepu...
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus