Patlidžan spada u povrće koje se slabije pravi, a zdravo je jer sadrži mnogo vitamina i minerala. Ima jak i specifičan ukus i miris, pa ga ljudi izbegavaju, ali ako se spremi kako treba može da bude baš ukusan. Predlažemo vam da patlidžan premažite paradajz sosom, pa poređajte preko luk i sir i ispecite. Toliko je ukusan da ćete pojesti celu tepsiju.
- Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 ljubičasti luk
- 250 ml paradajz sosa
- malo dimljenog sira
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan isecite na kriške, pa ga posolite. Ostavite da odstoji 15 minuta, pa obrišite ubrusom. Zatim poređajte na pleh obložen pek papirom koji ste malo premazali uljem. Paradajz sos sipajte u neku posudu, pa dpdajte začine po želji i maslinovo ulje. Preko poređajte luk koji ste isekli na rebarca. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Zatim izvadite pleh iz rerne, pospite patlidžan seckanim dimljenim sirom, pa vratite u rernu i pecite na 180°C oko 5-10 minuta. Pospite origanom i maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu