Belo meso obiluje proteinima i ne sadrži ugljene hidrate što ga čini idealnim jelom za sve one koji se bore sa insulinskom rezistencijom. Ono je takođe bogato gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Postoji milion načina na koji možete da ga pripremite, a mi vam donosimo recept za pitu. Umesto kora ili testa koristite belo meso koje ćete napuniti pečurkama i sirom. Izvrsna pita koju kada jednom probate stalno ćete praviti.
- Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 20 ml ulja
- 2 crna luka
- 2 jajeta
- 500 g pečuraka
- 220 g kisele pavlake
- 20 g mirođije
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Belo meso isecite na šnicle, a zatim ih izlupajte čekićem da ih stanjite. Poređajte u tepsiju prečnika 22 cm, ali tako da pokrijte dno i da šnicle malo vire iz tepsije (pogledajte sliku). Na malo ulja proporžite sitno seckan crni luk, pa dodajte sitno seckane pečurke. Sipajte preko mesa pola količine isprženih pečuraka i luka. Jaja umutite sa pavlakom (200 g) i seckanom mirođijom, pa pola količine dobijene smese sipajte preko pečuraka. Poravnajte. Pospite redndanim sirom, pa preko poslažite preostalo meso. Sipajte preko preostale pečurke i poravnajte. A zatim i preostalu smesu od jaja. Pospite rendanim sirom, pa pokrijte mesom po sredini, a po ivicam pokrijte mesom koje viri iz tepsije. Premažite pavlakom (20 g) i pospite sirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus