Belo meso obiluje proteinima i ne sadrži ugljene hidrate što ga čini idealnim jelom za sve one koji se bore sa insulinskom rezistencijom. Ono je takođe bogato gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Postoji milion načina na koji možete da ga pripremite, a mi vam donosimo recept za pitu. Umesto kora ili testa koristite belo meso koje ćete napuniti pečurkama i sirom. Izvrsna pita koju kada jednom probate stalno ćete praviti. 

  • Sastojci:
  • 700 g pilećeg filea 
  • 20 ml ulja 
  • 2 crna luka 
  • 2 jajeta 
  • 500 g pečuraka 
  • 220 g kisele pavlake 
  • 20 g mirođije
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:
Belo meso isecite na šnicle, a zatim ih izlupajte čekićem da ih stanjite. Poređajte u tepsiju prečnika 22 cm, ali tako da pokrijte dno i da šnicle malo vire iz tepsije (pogledajte sliku). Na malo ulja proporžite sitno seckan crni luk, pa dodajte sitno seckane pečurke. Sipajte preko mesa pola količine isprženih pečuraka i luka. Jaja umutite sa pavlakom (200 g) i seckanom mirođijom, pa pola količine dobijene smese sipajte preko pečuraka. Poravnajte. Pospite redndanim sirom, pa preko poslažite preostalo meso. Sipajte preko preostale pečurke i poravnajte. A zatim i preostalu smesu od jaja. Pospite rendanim sirom, pa pokrijte mesom po sredini, a po ivicam pokrijte mesom koje viri iz tepsije. Premažite pavlakom (20 g) i pospite sirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

Kako se ređa belo meso u tepsiju
Printscreen/YT/Appetizing.tv-Chicken Recipes 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE