Na svakom slavlju predjelo je obavezno, a ako želite da obogatite trpezu za Svetog Jovana novim receptom, naš predlog je turska pita sa patlidžanom. Umutite testo, a onda pomešajte sa povrćem i sirom. Ako želite da pita bude pikantnija dodajte joj malo ljute papričice. Priprema je vrlo jednostavna, a gosti će se oduševiti ukusom.
- Sastojci:
- Za testo:
- 3 jajeta
- 150 ml jogurta
- 150 ml vode
- 20 ml maslinovog ulja
- 300 g brašna
- 10 g suvog kvasca
- Za nadev:
- 1 patlidžan
- 1/2 crnog luka
- 1 manji praziluk
- 1/2 paprike
- 1 čen belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 60 g tvrdog sira
Priprema:
Propržite seckani praziluk i crni luk, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Promešajte. Sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite, pa dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno i sve lepo umutite. Na kraju dodajte kvasac i promešajte. U povrće dodajte paradajz pastu i promešajte. Tepsiju obložite pek papirom, pa je malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo, zatim sipajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko toga sipajte preostalu smesu za testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus