Na svakom slavlju predjelo je obavezno, a ako želite da obogatite trpezu za Svetog Jovana novim receptom, naš predlog je turska pita sa patlidžanom. Umutite testo, a onda pomešajte sa povrćem i sirom. Ako želite da pita bude pikantnija dodajte joj malo ljute papričice. Priprema je vrlo jednostavna, a gosti će se oduševiti ukusom. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 3 jajeta 
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml vode
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 300 g brašna
  • 10 g suvog kvasca 
  • Za nadev:
  • 1 patlidžan
  • 1/2 crnog luka 
  • 1 manji praziluk
  • 1/2 paprike
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • 60 g tvrdog sira

Priprema: 
Propržite seckani praziluk i crni luk, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Promešajte. Sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite, pa dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno i sve lepo umutite. Na kraju dodajte kvasac i promešajte. U povrće dodajte paradajz pastu i promešajte. Tepsiju obložite pek papirom, pa je malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo, zatim sipajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko toga sipajte preostalu smesu za testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE