Od jeftinih sastojaka napravite odličnu lažnu pitu sa tikvicama. Ako ste ljubitelj pikantnog ukusa, ova lažna pita će vam se posebno dopasti jer sadrži i ljutu papričicu. Nije komplikovana za pripremu, sve što je potrebno da uradite je da propržite povrće i šunku i sve to prelijete jajima i na kraju ispečete. 

Pročitajte i kako brzo i lako da operete rernu nakon korišćenja. 

Sastojci:

  • 1 tikvica 
  • 1 crni luk 
  • 1 ljuta papričica 
  • 2 šargarepe 
  • mladi luk
  • 6 jaja 
  • 150 g praške šunke 

Priprema:

Tikvicu isecite na kockice, a zatim je posolite i ostavite nekih 10 minuta da pusti vodu. Crni luk iseckajte, pa propržite i dodajte seckanu papričicu, rendanu šargarepu. Kada se proprži dodajte proceđene tikvice i posle par minuta, a onda dodajte i seckanu šunku. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa sipajte povrće. Zatim prelijte umućenim jajima u koja ste dodali seckani mladi luk. Malo promešajte i pecite na 200°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa