Od jeftinih sastojaka napravite odličnu lažnu pitu sa tikvicama. Ako ste ljubitelj pikantnog ukusa, ova lažna pita će vam se posebno dopasti jer sadrži i ljutu papričicu. Nije komplikovana za pripremu, sve što je potrebno da uradite je da propržite povrće i šunku i sve to prelijete jajima i na kraju ispečete.
Pročitajte i kako brzo i lako da operete rernu nakon korišćenja.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 1 ljuta papričica
- 2 šargarepe
- mladi luk
- 6 jaja
- 150 g praške šunke
Priprema:
Tikvicu isecite na kockice, a zatim je posolite i ostavite nekih 10 minuta da pusti vodu. Crni luk iseckajte, pa propržite i dodajte seckanu papričicu, rendanu šargarepu. Kada se proprži dodajte proceđene tikvice i posle par minuta, a onda dodajte i seckanu šunku. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa sipajte povrće. Zatim prelijte umućenim jajima u koja ste dodali seckani mladi luk. Malo promešajte i pecite na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem