Leti nam prija sve što je hladno, pa zašto onda ne biste napravili i hladnu čorbu. Od jogurta i zelenog povrća idealna je jer se ne kuva, sve ćete napraviti u blenderu. A ukoliko joj dodate i kockice od limuna dobiće jedan kiselkast ukus koji ćete dugo pamtiti.
Sastojci:
- sok 1 od limuna
- 1/2 krastavca
- 1 avokado
- 2 praziluka
- 200 ml jogurta
- par listova sveže nane
- sveži bosiljak
- 1 čen belog luka
- malo sirćeta
- maslinovo ulje
- so i biber
- 100 g spanaća
- 375 ml vode
Priprema:
Iscedite limun i sok sipajte u kalupe za led pa zaledite. Ostale sastojke ubacite u blender i dobro umutite. Ohladite sat vremena u frižideru pa servirajte sa kockicama limuna koje ste zaledili.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus