Bilo da je vaša slavska trpeza posna ili mrsna, najveća pažnja poklanja se predjelu, njegovom serviranju i dekoraciji. Mrsna predjela su zahvalnija jer su prosto raznovrsnija. Salame, pečenice, čajne kobasice, šunka, razni sirevi… na raspolaganju je veliki izbor boja i oblika koje možemo aranžirati na najraznovrsnije načine.
A da li ste znali da vam jedna obična čaša može pomoći u dekoraciji. Evo i kako.
Sastojci:
- čajna kobasica
- voće
- sir
- masline
- slani krekeri
Priprema:
Za ovaj postupak potrebna vam je vinska čaša ili obična, ali da ima širi otvor. Ređajte parčiće sitno narezane čajne jean po jedan na ivicu čaše, tako da ih preklapate, stavljajući nekoliko kriški da formirate ružu. Zatim čašu okrenite naopako, položite na dasku za serviranje i podignite. Dobićete prelep cvet. Za još dekoracije predjela koristite sir, kačkavalj, grožđe, masline.