KADA JEDNOM NAPRAVITE NEĆETE MOĆI DA ZAMISLITE SLAVU BEZ NJE - SALATA SA KUVANIM JAJIMA: Zameniće rusku i mimozu odmah

Ponudite vašim gostima nove recepte kao što je ovaj za salatu sa tunjevinom i kuvanim jajima, zameniće tradicionalne odmah.

Printscreen/YT/ Калнина Наталья

Na slavskoj trpezi bitno je predjelo, a tu spadaju i kremaste salate. Klasika su ruska i mimoza, bez koje ne može da se zamisli nijedna svečana trpeza, ali sada napravite odličnu salatu sa kuvanim jajima, tunjevinom i paradajzom. Domaći majonez pojačava ukus ove salate, ali ako vas mrzi da pravite onda možete da koristite i kupovni. 

Sastojci:

  • 2-3 konzerve tunjevine ili skuše 
  • 70 g sira 
  • 2-3 paradajza 
  • 2 jajeta 
  • mladi luk ili praziluk 
  • domaći majonez

Priprema:

Tunjevinu ocedite, a ako koristite skušu isto ocedite i iseckajte. Sir izrendajte, kao i kuvana jaja, a paradajz i luk iseckajte na sitne kockice. Prvo sloj je tunjevina, a preko luk. Zatim sipajte majonez kao mrežicu, pa kuvana jaja, majonez, sir, majonez, paradajz, pa na kraju opet majonez. Dekorišite rendanim žumancima.