Sastojci:
- 6 krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 pakovanje posnih kora za pitu
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 čena belog luka
- 2 struka praziluka
- ulje, so i biber, po potrebi
- 240 ml kisele vode
Recept za pitu sa krompirom:
Kako biste napravili ovu pitu prvo ispržite na ulju crni, beli luk i praziluk, koje ste sitno Krompir očistite, oljuštite i narendajte pa dodajte luku koji pržite. Dodajte so, promešajte i mešajte, dok krompir ne omekša. Nakon toga skinite sa šporeta i ostavite da se prohladi, pa pobiberite.
Kiselu vodu pomešajte sa uljem i praškom za pecivo. Počnite da ređate kore, tako što ćete jednu da premažete mešavinom vode, ulja i praška, preklopite drugom korom, pa i nju premažite mešavinom ulja. Preko toga stavite treću koru, malo je premažite pa ređajte fil po dužoj strani.
Savijte pitu u rolat i ređajte na papir za pečenje. Poprskajte pite sa malo kisele vode i ulje i stavite u rernu, koju ste zagrejali na 180 stepeni C. Kada pita postane zlatkasta, izvadite je iz rerne i prekrijte suvom krpom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa pečurkama.
Pročitajte i kako se pravi ruska pita sa kupusom
BONUS VIDEO
StvarUkusa