Sastojci:
- 3 jajeta, 1 žumance odvojite
- 130 ml mleka
- 130 ml ulja
- 130 ml jogurta
- 130 g mladog sira
- 1 crvena babura
- 3 zelene paprike šilje
- 1 krompir
- 10 repova praziluka
- 1 kašičica ljute paprike
- 1,5 kašičica soli
- 2 praška za pecivo
- 2,5 šolje brašna
Recept za pitu sa povrćem i mladim sirom:
Za pitu sa povrćem i mladim sirom, prvo umutite jaja, mleko, jogurt i ulje, pa dodajte brašno i prašak za pecivo i ubacite sitno iseckane repove praziluka.
Dodajte sitno iseckani krompir i papriku, pa sir, so i tucanu papriku, i promešajte. Premažite pleh i obložite ga papirom za pečenje, odozgo prelijte 1 žumance koje ste odvojili i crni kim.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem.
Pročitajte kako se pravi sardinijska pita sa paradajzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus