Sastojci:
- 2 kore za pitu
- 600 ml kefira
- 6 jaja
- 300 g svežeg sira
- 1/2 kašičice soli
- 50 g kačkavalja
- šaka susama
Recept za brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom:
Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smesu ručnim blendrom.
Zalijte kore smesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo iseckajte komadiće kačavalja i pospite susamom.
Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i tursku gibanicu sa dve vrste sira.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem