Sastojci:
- 100 g pirinča
- 1 veza blitve
- začini po želji
- 2 paradajza
- tanke kore
- 1 crni luk
- 1 paprika babura
- ulje
Recept za posnu slavsku pitu sa povrćem:
Kako biste napravili ovu pitu, iseckajte luk i papriku sitno, a paradajz isecite na kockice. Blitvu isecite i izblanširajte, pa je stavite na stranu. Zagrejte ulje u tiganju pa pržite luk i papriku. Nakon toga im dodajte paradajz. Ubacite i blitvu koju ste izblanširali, kao i začine po želji.
Pre toga skuvajte pirinač i dobro ga procedite. Smesu povrća koju ste ispržili dobro promešajte, pa joj dodajte pirinač i mešavinu suvih začina, pa sve dobro promešajte.
Raširite koru za pitu i premažite je uljem, a zatim preko nje stavite drugu koru. Povrće za fil rasporedite pri dnu kore i zatim uvijte pitu. Premažite pitu uljem i malo zasecite nožem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, oko 40 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i slavsku pitu sa krompirom za Svetog Nikolu.
Pročitajte kako se pravi posna pita sa pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa