Oslić sa pečurkama i spanaćem

Oslić sa pečurkama i spanaćem je pravi specijalitet, idealan za slavu i vrlo ukusan.

Shutterstock

Sastojci:

  • 4 fileta oslića, bez kostiju i kože
  • začini za ribu, po ukusu
  • 200 g spanaća
  • mešavina suvih začina po ukusu
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 15 ml biljnog margarina
  • 250 g šampinjona, isečenih na kriške
  • 200 ml posne pavlake
  • 125 g rendanog posnog sira

Recept za oslića sa pečurkama i spanaćem:

Kako biste napravili oslića, zagrejte rernu na 190 °C. Nauljite posudu za pečenje srednje veličine i stavite filete ribe. Začinite ih začinima. Spanać prelijte ključalom vodom dok ne usahne. Iscedite tečnost iz spanaća i potom ga grubo iseckajte na dasci. Začinite mešavinom suvih začina i rasporedite ga preko ribe.

Na ulju i margarinu kratko prodinstajte pečurke. Umešajte posnu pavlaku i rasporedite preko spanaća. Pospite rendanim posnim sirom i pecite 20 minuta. Servirajte sa mladim krompirom i salatom. Možda ćete želeti da napravite i filete oslića punjene povrćem i biljnim sirom.

Pročitajte kako se pravi aromatična čorba od oslića sa povrćem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Cene oslića i gambora u marketu  TikTok

StvarUkusa