Sastojci:
- 4 fileta oslića, bez kostiju i kože
- začini za ribu, po ukusu
- 200 g spanaća
- mešavina suvih začina po ukusu
- 15 ml maslinovog ulja
- 15 ml biljnog margarina
- 250 g šampinjona, isečenih na kriške
- 200 ml posne pavlake
- 125 g rendanog posnog sira
Recept za oslića sa pečurkama i spanaćem:
Kako biste napravili oslića, zagrejte rernu na 190 °C. Nauljite posudu za pečenje srednje veličine i stavite filete ribe. Začinite ih začinima. Spanać prelijte ključalom vodom dok ne usahne. Iscedite tečnost iz spanaća i potom ga grubo iseckajte na dasci. Začinite mešavinom suvih začina i rasporedite ga preko ribe.
Na ulju i margarinu kratko prodinstajte pečurke. Umešajte posnu pavlaku i rasporedite preko spanaća. Pospite rendanim posnim sirom i pecite 20 minuta. Servirajte sa mladim krompirom i salatom. Možda ćete želeti da napravite i filete oslića punjene povrćem i biljnim sirom.
Pročitajte kako se pravi aromatična čorba od oslića sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa