Iskoristite sezonu bundeva i napravite mekanu fokaću koja će zablistati na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 650 g brašna
- 600 g bundeve
- 300 ml mleka
- 5 g suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 4 kašike ulja
- 2 kašičice soli
- ruzmarin
- 1 kašičica bibera
- beli luk
Priprema:
Isecite bundevu na kockice. U tiganj sipajte malo vode, dodajte bundevu, seckan beli luk, biber, so i sipajte malo maslinovog ulja. Pržite nekih 10 minuta poklopljeno. Skuvanu bundevu sipajte u posudu i zgnječite viljuškom da dobijete pire. U drugu posudu sipajte
toplo mleko, kvasac i so. U treću posudu sipajte brašno, pa dodajte pire od budeve i špatulom promešajte. Zatim dodajte smesu od mleka, 4 kašike ulja i umesite testo.
Vratite testo u posudu, malo nauljite, pa pokrijte krpom i ostavite dva sata. Veći pleh nauljite i stavite testo, pa ga razvucite po celoj dužini. Pokrijte ga i ostavite da odstoji sat vremena. Pecite na 180°C 20 minuta. Stavite malo ruzmarina na vrh.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem