Iskoristite sezonu bundeva i napravite mekanu fokaću koja će zablistati na vašoj trpezi.

Sastojci:

  • 650 g brašna
  • 600 g bundeve
  • 300 ml mleka
  • 5 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašičice soli
  • ruzmarin
  • 1 kašičica bibera
  • beli luk

Priprema:

Isecite bundevu na kockice. U tiganj sipajte malo vode, dodajte bundevu, seckan beli luk, biber, so i sipajte malo maslinovog ulja. Pržite nekih 10 minuta poklopljeno. Skuvanu bundevu sipajte u posudu i zgnječite viljuškom da dobijete pire. U drugu posudu sipajte

toplo mleko, kvasac i so. U treću posudu sipajte brašno, pa dodajte pire od budeve i špatulom promešajte. Zatim dodajte smesu od mleka, 4 kašike ulja i umesite testo.

Vratite testo u posudu, malo nauljite, pa pokrijte krpom i ostavite dva sata. Veći pleh nauljite i stavite testo, pa ga razvucite po celoj dužini. Pokrijte ga i ostavite da odstoji sat vremena. Pecite na 180°C 20 minuta. Stavite malo ruzmarina na vrh.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs