NAJMEKŠI HLEB OD 4 SASTOJKA KOJA SVI IMAJU KOD KUĆE: Bez mešenja testa, čekanja da naraste - sve spremno za pola sata

Brzo i lako napravite najmekši hleb ikada, a ne morate mesite testo.

Printscreen/YT/YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Od jaja, mleka, brašna i putera napravite najmekši hleb ikada. Samo umutite sastojke i ispecite. Spremno je za pola sata, pa je super rešenje kada ste u žurbi. Predlažemo da premažete sa krem sirom i pospete maslinama, tako podseća na fokaču. Naravno vi možete da premažete i sa nečime po vašoj želji. 

Ljuske od jaja nemojte da bacate jer one mogu da posluže u čišćenju. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 400 ml mleka 
  • 180 g brašna 
  • 25 g putera
  • 150 g krem sira
  • 9-10 maslina

Priprema:

Umutite jaja koja ste posolili, pa sipajte mleko i brašno i dobro sjedinite. Dodajte istopljeni puter i promešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Kada se ohladi premažite krem sirom i pospite maslinama, pa urolajte. 

Izvor: Stvar ukusa