Banana hleb sa kiselom pavlakom, koji se topi u ustima

Prezrele banane i kisela pavlaka su prava kombinacija za najsočniji hleb koji će za par sekundi nestati sa tanjira!

Shutterstock

Sastojci:

  • 40 g putera, omekšanog
  • 150 g šećera
  • 2 jajeta
  • 4 velike, veoma zrele banane izgnječene
  • 130 ml kiselepavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 310 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 130 g seckanih oraha, po želji

Recept za banana hleb sa kiselom pavlakom:

Zagrejte rernu na 160 stepeni C i obilno podmažite dva kalupa za vekne. Umutite puter i šećer u velikoj posudi, dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte pavlaku, pasirane banane, vanilin šećer i mešajte da se sjedini. Dodajte brašno, so, cimet i sodu bikarbonu u vlažne sastojke i mešajte dok se ne sjedine. Dodajte i seckane orahe.

Podelite testo ravnomerno između pripremljenih kalupa za hleb. Pecite 1 sat ili dok čačkalica zabodena u centar ne bude čista.

Banana hleb je idealan za užinu, desert ili varijantu slatkog doručka koji je popularan u inostranstvu. Ukoliko volite banane, možda ćete želeti da napravite ove brze uštipke.

Pročitajte kako se pravi desert od banana i vanila krema sa keksom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Rolnice od banana hleba sa cimetom  Instagram/shuangys_kitchensink

StvarUkusa/L.S.