Napravite testo sa paradajzom, brašnom i kvascem. Ne trebaju vam ni jaja, ni mleko ni ulje za mekano testo. A kada to sočno testo nafilujete krem sirom i mladim lukom dobijete najbolje pecivo. Od ove količine testa dobijete obrok za 4 osobe. Možete da služite sa jogurom za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 200 g paradajza
- 1/2 kašičice suvog kvasca
- 300 g brašna
- 6 mladog luka
- 220 g krem sira
Priprema:
U blenderu ispasirajte paradajz, pa dodajte suvi kvasac. Promešajte. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite nekih 15 minuta. Zatim premesite i ostavite da odmara još 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u obliku pravouganika. Pomešajte seckani mladi luk i krem sir, pa premažite testo. Urolajte i pospite brašnom, pa pokrijte i ostavite još 30 minuta. Isecite parčiće. Rupičastu posudu obložite pek papirom (samo dno) i poređajte pecivo. Kuvajte na pari 12 minuta. Zatim na zagrejanom maslinovo ulju ispecite sa obe strane.
Izvor: stvarukusa.rs