Ovaj recept je odličan za sve one koji ne mogu da zamisle dan bez hleba, a ne žele da jedu belo brašno. Mi vam donosimo najbolji recept za lepinje koje može da napravi i početnik u kuhinji. Testo je gotovo za 15 minuta, a onda samo treba da ih ispečete. Napravite ukusne lepinje bez brašna koje su mekane zahvaljujući jogurtu.
Sastojci:
- 250 ml grčkog jogurta
- 2 srednja jajeta
- 1 kašičica soli
- 10 g psilijuma
- 100 g ovsenih pahuljica
- 2 kašičice praška za pecivo
- 20 g lanenog semena
Recept za proteinske lepinje bez brašna:
U posudi sjedinite jaja i jogurt, pa dodajte so, psilijum, mlevene ovsene pahuljice, prašak za pecivo i laneno seme. Sve dobro sjedinite. Zatim ostavite da testo odstoji nekih 10 minuta, a onda podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Stavite na pleh obložen pek papirom i zasecite na vrhu. Pospite lanenim semenom i pecite zagrejanoj rerni na 190°C oko 45-50 minuta.
Pročitajte i ovo: Posne italijanske lepinje, mekane kao duša
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.