Mekano urolano pecivo bolje nego iz pekare

Mekano urolano pecivo je iznutra poput oblaka, a hrskava korica spolja mu daje još bolji ukus.

prt scr / canva / instagram peri.ninsihirlimutfagi's profile picture peri.ninsihirlimutfagi

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 7 g suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 1,5 kg brašna
  • 1 kašičica soli
  • 50 g putera za testo
  • 150 g putera za žumanca

Pogledajte video kako se prave:

Recept za mekano urolano pecivo:

Za ovo pecivo prvo pomešajte sastojke za testo, biće mekano. Podelite ga na 4 dela i ostaviti komade da odstoje 5 minuta, bez fermentacije. Razvaljajte svaki komad tako da bude debljine kore za pitu, premažite puterom, pa stavite drugi sloj razvaljanog testa i ponovite to 4 puta, onoliko koliko kora imate.

Ostavite testo u frižideru pola sata, razvaljajte ga i zatim zasecite rubove sa svake bočne strane testa na svakih desetak cm, pa svaki komad isečenog testa savijte jedan preko drugog, kao da slažete veš. Ostavite u frižideru pola sata umotano u najlonsku foliju, a zatim opet razvaljajte, i isecite na tanke trake.

Urolajte 4 trake zajedno i spojite ih u krug, pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Prekrijte najlonskom folijom pa ostavite u rerni na 40 stepeni da se digne. Nakon toga premažite žumancima i pecite na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. Možda ćete želeti da napravite i slane rolnice sa pire krompirom i povrćem.

Pročitajte i kako da napravite domaću pletenicu sa šećerom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pica pecivo  Instagram/bengikurtcebe

StvarUkusa