Original italijanske pancerote sa pečurkama

Pancerote sa pečurkama su pravi klasik, a punjene ovim povrćem su savršene za zimski period.

shuttertock

Sastojci:

Za pecivo:

  • 500 g brašna
  • 25 g pivskog kvasca
  • 10 g soli
  • 2/3 kašike ulja
  • 150 ml tople vode
  • 1/2 kašičice šećera

Za fil:

  • 200 g šampinjona
  • 60 g kuvane šunke
  • 100 g mocarele
  • 1 jaje
  • 1 kašičica seckanog luka
  • so i biber, po ukusu
  • peršun, po ukusu
  • ulje

Recept za pancerote sa pečurkama:

Prvo napravite testo za pancerote. U velikoj posudi pomešajte brašno, so i šećer. Napravite rupu u brašnu i sipajte vodu koja sadrži prethodno rastvoreno ulje i kvasac. Mesite dok testo ne postane glatko i elastično. Nožem napravite plitak rez, pokrijte krpom i ostavite oko sat vremena na toplom mestu, da naraste. Posle sat vremena podelite ga na razvaljane diskove za pancerote.

U međuvremenu pripremite fil. Očistite i isecite pečurke. Na ulju propržite luk dok ne omekša, pa dodajte pečurke i pržite na jakoj vatri. Dodajte so, biber i peršun. Kada se isprže sklonite ih sa vatre i dodajte trake šunke i komade mocarele.

Nakon toga dodajte jaje i kašikom ovu smesu stavite u sredinu prethodno pripremljenih diskova testa. Presavijte testo na pola i čvrsto pritisnite ivice da biste ih zatvorili. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pancerote sa mocarelom i paradajzom.

Pročitajte kako da napravite punjene pancerote od krompirovog testa

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Lepinje punjene feta sirom i spanaćem   Instagram/ myriadrecipes

StvarUkusa