Sastojci:
Za pica pecivo:
- 250 g brašna podeljeno, plus još 40 g
- 2 1/4 kašičice instant kvasca
- 1 1/2 kašičice šećera
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašike maslinovog ulja i još za premazivanje činije i pečenje
- 50 ml tople vode
Za fil:
- 120 ml sosa za picu
- 170 g kačkavalja, naseckanog
- 60 g naseckanih crnih maslina
Recept za domaće mini pice:
Kako biste napravili domaće mini pice zagrejte rernu na 210 C i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite.
Dodajte još 125 g brašna i promešajte. Ako je testo i dalje previše lepljivo, postepeno dodajte brašno uz mešanje i po potrebi dodajte još 40 g. Testo će početi da se povlači sa ivica posude.
Premažite drugi veliki pleh sa malo maslinovog ulja i prebacite testo u njega. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostruči, ruke i radnu površinu lagano pobrašnite i izvadite testo iz posude, pa ga lagano premesite samo nekoliko puta.
Koristite oklagiju i razvaljajte testo u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene čaše isecite oko 20 krugova testa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga, ostavljajući ivicu testa bez sosa.
Preko toga poređajte komadiće kačkavalja isečene na kvadrate, pa preko svakog stavite još malo sosa i naseckane crne masline. Pecite 10-12 minuta ili dok blago ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i pica pitu sa mlevenim mesom.
Pročitajte i originalni italijanski recept za testo za picu
BONUS VIDEO
StvarUkusa