Sastojci:
- 100 grama rendanog kačkavalja
- 180 g svežeg sira
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 100 g pirinčanog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- malo sira i susama za posipanje
- žumance za premazivanje
Pogledajte kako se prave:
Recept za đevreke sa sirom:
Za ove đevreke pomešajte sveži sir, jaje i prstohvat soli. Dodajte rendani kačkavalj i promešajte. Sipajte brašno i prašak za pecivo i potom umesite meko testo koje se ne lepi. Stavite u kesu i stavite u frižider na 15 minuta.
Podeliti testo na male komade. Svaki komad izrolajte u oblik konopca pa spojite krajeve tako da dobijete đevrek. Premažite đevreke žumancetom, pospite susamom i sa malo sira. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 C oko 20-30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće bezglutenske đevreke.
Pročitajte kako da napravite i đevrek punjen mlevenim mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa