Bezglutenske mini pice

Bezglutenske mini pice idealne su za užinu ili večeru, a jednostavno se prave.

Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 300 g bezglutenskog brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 8 g soli
  • 310 ml vode
  • 20 ml maslinovog ulja

Za fil:

  • 100 g paradajz pelata
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g čeri paradajza
  • 3 zelene paprike, iseckane
  • 100 g maslina bez koštica, iseckanih
  • 100 g mocarela sira
  • šaka listova bosiljka

Recept za bezglutenske mini pice:

Za mini pice stavite brašno u posudu, umešajte so i kvasac. Sipajte vodu i maslinovo ulje. Mešajte 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na stranu da se diže dok se ne udvostruči.

Zagrejte rernu na 230°C. Testo podelite na 24 komada jednake veličine na površini posutoj brašnom, pomoću čaše. Rasporedite ga po plehu i ostavite da se diže još 15 minuta.

Preko testa rasporedite pelat i začinite solju, rasporedite i zelenu papriku, masline i čeri paradajz. Pecite 12 minuta i dodajte listove bosiljka pre serviranja. Uživjate! Možda ćete želeti da napravite i mini pice od lisnatog testa sa piletinom.

Pročitajte kako se prave domaće mini pice koje se pojedu za tren

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Goran Abramović, pica majstor  Facebook/Goran Abramovic

StvarUkusa