Sastojci:
Za testo:
- 300 g bezglutenskog brašna
- 10 g suvog kvasca
- 8 g soli
- 310 ml vode
- 20 ml maslinovog ulja
Za fil:
- 100 g paradajz pelata
- 1 prstohvat soli
- 100 g čeri paradajza
- 3 zelene paprike, iseckane
- 100 g maslina bez koštica, iseckanih
- 100 g mocarela sira
- šaka listova bosiljka
Recept za bezglutenske mini pice:
Za mini pice stavite brašno u posudu, umešajte so i kvasac. Sipajte vodu i maslinovo ulje. Mešajte 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na stranu da se diže dok se ne udvostruči.
Zagrejte rernu na 230°C. Testo podelite na 24 komada jednake veličine na površini posutoj brašnom, pomoću čaše. Rasporedite ga po plehu i ostavite da se diže još 15 minuta.
Preko testa rasporedite pelat i začinite solju, rasporedite i zelenu papriku, masline i čeri paradajz. Pecite 12 minuta i dodajte listove bosiljka pre serviranja. Uživjate! Možda ćete želeti da napravite i mini pice od lisnatog testa sa piletinom.
Pročitajte kako se prave domaće mini pice koje se pojedu za tren
BONUS VIDEO
StvarUkusa