Punjene lepinje bez kvasca - mekane, ukusne i spremne za 10 minuta

Ove punjene lepinjice su savršene i kad se ohlade.
Domaće punjene lepinje bez kvasca - mekane, ukusne i spremne za 10 minuta Foto: Printscreen/Youtube/Мой Дастархан Вкусно и Быстро

Sastojci:

Za testo:

  • 200 ml kefira
  • 4 kašike pavlake
  • 1 jaje
  • 0,5 kašičice soli
  • 0,5 kašičice sode bikarbone
  • 250 g brašna

Za fil:

  • 250 g svežeg sira (krem sir, sitni ili mladi sir)
  • 40 g spanaća (svežeg ili blanširanog, sitno seckanog)
  • 30 g mladog luka (sitno seckanog)

Za prženje:

  • ulje 

Priprema:

Kad hoćete nešto brzo, mekano i zasitno za doručak ili užinu, ove punjene lepinjice su pravi pogodak – nema čekanja, nema kvasca, a ukus fenomenalan. 

Savet:

Ako koristite zamrznuti spanać, dobro ga ocedite pre nego što ga umešate u fil – višak tečnosti može pokvariti strukturu testa.

U većoj činiji pomešajte kefir, pavlaku i jaje. Dodajte so i sodu bikarbonu, pa dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i umesite mekano, ali neljepljivo testo. Po potrebi dodajte još malo brašna.

U posebnoj činiji pomešajte sir, seckani spanać i mladi luk. Testo podelite na 6 - 8 loptica. Svaku lopticu spljoštite, stavi kašiku fila u sredinu, pa zatvorite kao buhtlu i blago oblikujte u lepinju.

U tiganju zagrejte malo ulja, pa lepinje pecite na srednje jakoj vatri, sa obe strane, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Lepinje punjene feta sirom i spanaćem  Izvor: Instagram/ myriadrecipes