Sastojci:
- 1 manji avokado
- 1 jaje
- 40 g semenki bundeve
- Malo soli
- Malo susama
- ulje za podmazivanje
Priprema:
Ako tražite zdravu zamenu za klasični hleb, ove keto lepinjice iz rerne su savršen izbor. Priprema je jednostavna – od samo nekoliko sastojaka dobijate hranljive i ukusne lepinjice koje možete koristiti za sendviče, kao prilog ili čak samostalno uz omiljeni namaz. Avokado im daje kremastu teksturu, semenke bundeve dodaju hrskavost i nutrijente, dok susam upotpunjuje bogat ukus. Osim što su odlične za keto ishranu, lake su za varenje i pune zdravih masti koje daju dugotrajan osećaj sitosti.
U činiji izgnječite avokado dok ne postane glatka pasta. Dodajte jaje, semenke bundeve i malo soli, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na pleh obložen papirom za pečenje namažite malo biljnog ulja. Kašikom oblikujte male lepinjice i pospite ih susamom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-18 minuta, dok ne postanu blago zlataste i čvrste na dodir. Ostavite da se prohlade nekoliko minuta pre serviranja.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda