Sastojci:
- 20 čeri paradajza
- 1 crveni luk
- 1 mladi luk
- 200 g feta sira
- 10 - 12 listova svežeg bosiljka
- 1 jaje
- 100 g pšeničnog brašna
- Biber, majčina dušica, origano (po ukusu)
- Maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Ovi slani uštipci se brzo prave, divno mirišu i mogu se poslužiti i topli i hladni – uz jogurt, humus ili samo kap maslinovog ulja.
Čeri paradajze isecite na četvrtine, crveni i mladi luk sitno naseckajte. Fetu izgnječite viljuškom, a bosiljak sitno iseckajte.
U većoj činiji pomešajte paradajz, luk, fetu, bosiljak i začine. Dodajte jaje i brašno, pa promešajte da se svi sastojci povežu u gustu smesu pogodnu za oblikovanje kašikom. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Kašikom vadite smesu i pržite uštipke s obe strane dok ne dobiju zlatnu koricu.
Ocedite ih na ubrusu i poslužite tople ili sobne temperature. A evo i kako da uštipci ne budu masni.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini