Sastojci:

  • 20 čeri paradajza
  • 1 crveni luk
  • 1 mladi luk
  • 200 g feta sira
  • 10 - 12 listova svežeg bosiljka
  • 1 jaje
  • 100 g pšeničnog brašna
  • Biber, majčina dušica, origano (po ukusu)
  • Maslinovo ulje (za prženje)

Priprema:

Ovi slani uštipci  se brzo prave, divno mirišu i mogu se poslužiti i topli i hladni – uz jogurt, humus ili samo kap maslinovog ulja.

Savet:

Ako je smesa previše mekana, dodajte još malo brašna. A ako volite hrskavije ivice, koristite tiganj sa tanjim slojem ulja i pržite na srednjoj vatri.

Čeri paradajze isecite na četvrtine, crveni i mladi luk sitno naseckajte. Fetu izgnječite viljuškom, a bosiljak sitno iseckajte.

U većoj činiji pomešajte paradajz, luk, fetu, bosiljak i začine. Dodajte jaje i brašno, pa promešajte da se svi sastojci povežu u gustu smesu pogodnu za oblikovanje kašikom. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Kašikom vadite smesu i pržite uštipke s obe strane dok ne dobiju zlatnu koricu.

Ocedite ih na ubrusu i poslužite tople ili sobne temperature. A evo i kako da uštipci ne budu masni.

Bonus video

Hleb punjen sirom Izvor:  Hleb punjen sirom