Sastojci:
- ulje, za podmazivanje
Suvi sastojci:
- 300 g brašna
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Vlažni sastojci:
- 1 jaje
- 250 ml mleka
- 60 g pavlake ili jogurta
- 60 ml ulja
- 1 čen belog luka, iseckano
Dodaci:
- 200 g rendanog kačkavalja
- 75 g feta sira, izmrvljenog
- 120 g zelenih maslina
- 120 g seckanog paradajza
- 120 g pečenih paprika, oceđenih i iseckanih
- 120 g mladog luka, isečenog na kriške
Recept za mafine sa maslinama, feta sirom i pečenim paprikama:
Da biste napravili mafine, zagrejte rernu na 180°C. Standardni kalup za mafine sa 12 rupa obilno premažite puterom. Umutite suve sastojke u činiji. Umutite vlažne sastojke u posebnoj činiji. Sipajte vlažne sastojke u činiju sa suvim sastojcima. Promešajte 8 puta.
Dodajte rendani kačkavalj, feta sir, sušeni paradajz, papriku, masline i mladi luk. Promešajte što je moguće manje puta samo da biste umešali preostale komadiće brašna. Podelite testo u 12 rupa u kalupu za mafine. Testo treba da bude gusto.
Pecite 25 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni. Ohladite 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Servirajte toplo i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i hit mafine sa ajvarom i paprikom.
Pročitajte kako da napravite i brze mafine od speltinog brašna sa kobasicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa