Starinski i provereno ukusan recept za pitu krompirušu upotpunite sa zeljem i koprivom. Zeleno povrće će lepo obojiti klasičnu pitu i daće fantastičan ukus koji će se svima dopasti.
Sastojci:
- kore za pitu (mogu i heljdine)
- 5 glavica crnog luka
- 100 g obarenog zelja
- 100 g obarene koprive
- 1/2 kg rendanog krompira
- ulje
- suvi biljni začin
- biber
Priprema:
Iseckajte crni luk i prodinstajte ga. Koprivu i zelje obarite i sitno iseckajte. Zeleniš dodajte u tiganj gde vam se nalazi luk, pa izrendajte i krompir i sve to zajedno dinstajte na tihoj vatri. Začinite suvim biljnim začinom i biberom i dobro promešajte. Odvojite po četiri kore. Svaku koru premažite sa po malo fila, a na četvrtu staviti više i urolajte. Pitu isecite pre pečenja. Pecite na 250°C dok ne porumeni, pa smanjiti temperaturu na 200°C i peći oko 30 minuta.
Preliv za pitu: Čašu vode sipajte u manju šerpu, dodajte 3 kašike ulja, malo suvog biljnog začina i malo bibera. Kada preliv proključa, sklonite ga sa vatre i prelijte pečenu pitu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus