Starinski i provereno ukusan recept za pitu krompirušu upotpunite sa zeljem i koprivom. Zeleno povrće će lepo obojiti klasičnu pitu i daće fantastičan ukus koji će se svima dopasti.

Sastojci:

  • kore za pitu (mogu i heljdine)
  • 5 glavica crnog luka
  • 100 g obarenog zelja
  • 100 g obarene koprive
  • 1/2 kg rendanog krompira
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema:

Iseckajte crni luk i prodinstajte ga. Koprivu i zelje obarite i sitno iseckajte. Zeleniš dodajte u tiganj gde vam se nalazi luk, pa izrendajte i krompir i sve to zajedno dinstajte na tihoj vatri. Začinite suvim biljnim začinom i biberom i dobro promešajte. Odvojite po četiri kore. Svaku koru premažite sa po malo fila, a na četvrtu staviti više i urolajte. Pitu isecite pre pečenja. Pecite na 250°C dok ne porumeni, pa smanjiti temperaturu na 200°C i peći oko 30 minuta.

Preliv za pitu: Čašu vode sipajte u manju šerpu, dodajte 3 kašike ulja, malo suvog biljnog začina i malo bibera. Kada preliv proključa, sklonite ga sa vatre i prelijte pečenu pitu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lovesensa.rs