Doručak spreman za 5 minuta!
Potrebno je:
- pola pakovanja kora, ili neka kora manje od pola (ovde su korišćene heljdine)
- sir (oko 150g, stavite po želji više)
- baby spanać, jedna puna šaka
- 50g pršute
- malo masti, ili ulja
- jedno jaje
- so, samo ukoliko sir nije slan
Priprema:
Tiganj premazati mašću ili uljem. Staviti dve kore na dno, tako da se preklope krajevima na sredini, a ostatak da viri van tiganja. Sledeću koru pogužvati preko, pa staviti sir, spanać, pršutu i pola smese umućenog jaja. Ponovo izgužvati koru, pa sir i spanać preko. Ponoviti postupak još jednom. Na poslednjem “spratu” iskoristite i drugu polovinu umućenog jajeta. Kad ste stigli do kraja dve kore koje vire van, preklopiti prvo jednu pa drugu. Uzeti još jednu koru i staviti preko, a krajeve ušuškati lepo sa svih strana bureka. Poklopite tiganj poklopcem i pecite po 5-7 minuta obe strane na srednjoj vatri.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus