Doručak spreman za 5 minuta!

Potrebno je:

- pola pakovanja kora, ili neka kora manje od pola (ovde su korišćene heljdine)

- sir (oko 150g, stavite po želji više)

- baby spanać, jedna puna šaka

- 50g pršute

- malo masti, ili ulja

- jedno jaje

- so, samo ukoliko sir nije slan

Priprema:

Tiganj premazati mašću ili uljem. Staviti dve kore na dno, tako da se preklope krajevima na sredini, a ostatak da viri van tiganja. Sledeću koru pogužvati preko, pa staviti sir, spanać, pršutu i pola smese umućenog jaja. Ponovo izgužvati koru, pa sir i spanać preko. Ponoviti postupak još jednom. Na poslednjem “spratu” iskoristite i drugu polovinu umućenog jajeta. Kad ste stigli do kraja dve kore koje vire van, preklopiti prvo jednu pa drugu. Uzeti još jednu koru i staviti preko, a krajeve ušuškati lepo sa svih strana bureka. Poklopite tiganj poklopcem i pecite po 5-7 minuta obe strane na srednjoj vatri.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: adrys_homemade