Za pečenje ovih pita vam treba nekih pola sata, a za pripremu 10-15 minuta.
Zato ako nemate ideju šta da pripremite za večeru ili za doručak pronađite inspiraciju u našim predlozima.
Sve pite se prave od gotovih kora i tako štedite sebi vreme jer ne morate da mesite testo. Uživajte!
PITA SA SIROM I PAVLAKOM ZA KUVANJE
Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 250 g sitnog sira
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 g putera
- 20 ml ulja
- so po potrebi
Priprema:
Puter otopite i dodajte mu pavlaku za kuvanje. Sve lepo sjedinite. Kore ređajte tako što ćete na sve tri staviti preliv, a na trecu i sir. Urolajte, pa isecite na manje parčiće. Ređajte u pleh za pečenje, a prelivom koji je ostao prvo premažite rolate i na kraju ostatak prelijte preko pita. Pecite na 200°C 20-25 minuta.
KROMPIRUŠA SA SLANINOM
Sastojci:
- 2 krompira
- 100 g slanine
- 2 praziluka
- so i biber
- kore za pitu
- 4 jajeta
- 250 ml kisele pavlake
- 150 ml kisele vode
- 5 g praška za pecivo
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, a na masti propržite praziluk i slaninicu. Oljuštite krompir i isecite, pa dodajte u smesu sa prazilukom.
Namažite koru sa mašću, stavite fil, pa naborajte kore. Uvijte u krug i stavite u nauljen pleh na sredinu. Ostale kore isto filujte i naborajte i ređajte oko sredine u krug.
Umutite jaja, pavlaku, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa prelijte pitu. Pecite na 200°C 30-35 minuta.
GUŽVARA
Sastojci:
- 300-350 g gotovih kora – 12 komada
- 400 g sira
- 80 ml ulja
Za preliv:
- 1 mala pavlaka
- 2 jajeta
- so i biber po ukusu
- 250 ml mleka
- susam za posipanje
Priprema:
U posudi pomešajte jaja i pavlaku, pa sjedinite. Posolite i pobiberite, pa dodajte mleko. Opet promešajte.
Koru nauljite, pa poređajte sir po njoj. Složite je kao harmoniku i ređajte u nauljen pleh. Tako radite dok ne utrošite materijal.
Sipajte preliv preko i pospite susamom. Pecite na 200°C nekih pola sata.
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom