Za pečenje ovih pita vam treba nekih pola sata, a za pripremu 10-15 minuta.

Zato ako nemate ideju šta da pripremite za večeru ili za doručak pronađite inspiraciju u našim predlozima.

Sve pite se prave od gotovih kora i tako štedite sebi vreme jer ne morate da mesite testo. Uživajte!

PITA SA SIROM I PAVLAKOM ZA KUVANJE

ZA 30 MINUTA: 3 brze pite od gotovih kora koje možete da pripremite za večeru
Foto: letina kuhinja idealna-za-dorucak-ili-veceru-zalivena-hrskava-puter-pita-sa-sirom-i-pavlakom-za-kuvanje-video

Sastojci:

  • 12 kora za pitu
  • 250 g sitnog sira
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g putera
  • 20 ml ulja
  • so po potrebi

Priprema:

Puter otopite i dodajte mu pavlaku za kuvanje. Sve lepo sjedinite. Kore ređajte tako što ćete na sve tri staviti preliv, a na trecu i sir. Urolajte, pa isecite na manje parčiće. Ređajte u pleh za pečenje, a prelivom koji je ostao prvo premažite rolate i na kraju ostatak prelijte preko pita. Pecite na 200°C 20-25 minuta.

KROMPIRUŠA SA SLANINOM

ZA 30 MINUTA: 3 brze pite od gotovih kora koje možete da pripremite za večeru
Foto: Igy the cook  pita-krompirusa-za-dorucak-sigurno-ste-je-pravili-cesto-ali-verovatno-niste-koristili-ovaj-tajni-sastojak-koji-joj-daje-poseban-smek-video

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 100 g slanine
  • 2 praziluka
  • so i biber
  • kore za pitu
  • 4 jajeta
  • 250 ml kisele pavlake
  • 150 ml kisele vode
  • 5 g praška za pecivo

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, a na masti propržite praziluk i slaninicu. Oljuštite krompir i isecite, pa dodajte u smesu sa prazilukom.

Namažite koru sa mašću, stavite fil, pa naborajte kore. Uvijte u krug i stavite u nauljen pleh na sredinu. Ostale kore isto filujte i naborajte i ređajte oko sredine u krug.

Umutite jaja, pavlaku, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa prelijte pitu. Pecite na 200°C 30-35 minuta.

GUŽVARA

ZA 30 MINUTA: 3 brze pite od gotovih kora koje možete da pripremite za večeru
Foto: Printscreen/YT/Kuvajmo lako staro-i-provereno-jelo-primamljiva-pita-guzvara-sa-sirom-za-vikend-dorucak

Sastojci:

  • 300-350 g gotovih kora – 12 komada
  • 400 g sira
  • 80 ml ulja

Za preliv:

  • 1 mala pavlaka
  • 2 jajeta
  • so i biber po ukusu
  • 250 ml mleka
  • susam za posipanje

Priprema:

U posudi pomešajte jaja i pavlaku, pa sjedinite. Posolite i pobiberite, pa dodajte mleko. Opet promešajte.

Koru nauljite, pa poređajte sir po njoj. Složite je kao harmoniku i ređajte u nauljen pleh. Tako radite dok ne utrošite materijal.

Sipajte preliv preko i pospite susamom. Pecite na 200°C nekih pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs