Koktel rolnice sa sirom se brzo prave i od ove količine se dobije dva puna pleha od rerne.
Ukoliko vam je to mnogo prepolovite mere.
Sastojci:
- 2 pakovanja tankih kora – 1 kg
- 700-800 g sitnog sira, ili kombinacija 500 sitnog, 250 fete
- 3 cela jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 50 – 100 ml vode – odokativno
- so – 1, 5 kašičica ide u masu za mazanje i obavezno posolite sir ukoliko nije slan
Priprema:
Podmazati pleh od rerne.
Umutiti žicom 2 jaja sa solju, pa dodati ulje, mleko, 100 ml jogurta i vodu. Opet dobro umutiti žicom. Sir ako je potrebno posolite i promešate.
Uzeti prvu koru pa je premazati sa 3 – 4 kašike preliva, staviti drugu, ponoviti postupak, sve tako do pete kore.
Petu koru ne mažete.
Uzeti nož za picu ili neki oštar, pa iseći koru na 8 jednakih delova. Sečete na pola, pa opet na pola uspravno, a zatim jednom vodoravno. Dobijamo u dva reda po četiri trakice.
Na svaku trakicu, na sam početak staviti pola kašike sira.
Umotati sad svaku trakicu i poslagati u pleh.
Postupak ponavljati sve dok ne utrošite kore. Preliva imate dovoljno.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Premazati rolnice i u plehu, blago ih nožem zaseći.
Kada se rerna zagrejala peći rolnice nekih 15 minuta.
Za to vreme umutiti preostalo jaje i jogurt, malo posoliti, pa posle 15 minuta četkicom premazati rolnice i vratiti da se peku još dok fino ne porumene. Ko ima ventilator sada može da uključi i pazi.
Pečene rolnice mogu da se posluže i odmah, a ukoliko pravite ranije stavite u neku činiju i prekrijte krpom do služenja.
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta