Koktel rolnice sa sirom se brzo prave i od ove količine se dobije dva puna pleha od rerne.

Ukoliko vam je to mnogo prepolovite mere.

Sastojci:

  • 2 pakovanja tankih kora – 1 kg
  • 700-800 g sitnog sira, ili kombinacija 500 sitnog, 250 fete
  • 3 cela jaja
  • 200 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 50 – 100 ml vode – odokativno
  • so – 1, 5 kašičica ide u masu za mazanje i obavezno posolite sir ukoliko nije slan

Priprema:

Podmazati pleh od rerne.

Umutiti žicom 2 jaja sa solju, pa dodati ulje, mleko, 100 ml jogurta i vodu. Opet dobro umutiti žicom. Sir ako je potrebno posolite i promešate.

Uzeti prvu koru pa je premazati sa 3 – 4 kašike preliva, staviti drugu, ponoviti postupak, sve tako do pete kore.

Petu koru ne mažete.

Uzeti nož za picu ili neki oštar, pa iseći koru na 8 jednakih delova. Sečete na pola, pa opet na pola uspravno, a zatim jednom vodoravno. Dobijamo u dva reda po četiri trakice.

Na svaku trakicu, na sam početak staviti pola kašike sira.

Umotati sad svaku trakicu i poslagati u pleh.

Postupak ponavljati sve dok ne utrošite kore. Preliva imate dovoljno.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Premazati rolnice i u plehu, blago ih nožem zaseći.

Kada se rerna zagrejala peći rolnice nekih 15 minuta.

Za to vreme umutiti preostalo jaje i jogurt, malo posoliti, pa posle 15 minuta četkicom premazati rolnice i vratiti da se peku još dok fino ne porumene. Ko ima ventilator sada može da uključi i pazi.

Pečene rolnice mogu da se posluže i odmah, a ukoliko pravite ranije stavite u neku činiju i prekrijte krpom do služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: domaćirecepti