Uvek ste pravili pite sa sirom ili mesom, a sada isprobajte ovu osvežavajuću pitu sa paradajzom. Potrebno vam je lisnato testo, svež paradajz i još par sastojaka koje imate kod kuće. Ako baš želite da bude skroz domaća pita umesto kupovnog koristite domaće lisnato testo.
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 6-7 većih komada paradajza
- 1 kašika balzamika
- 1 kocka putera
- prstohvat šećera
- sveži bosiljak
Priprema:
Razvucite testo i stavite na pleh, pa u frižider. Istopite puter u tiganju, pa dodajte šećer, sirće, a nakon nekoliko minuta i isečeni paradajz. Stavite paradajz na testo koje ste ohladili, pa preko sipajte i sok koji je ostao od kuvanja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15-20 minuta. Gotovu pitu ukrasite svežim bosiljkom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs