Tart sa pečurkama i sirom

Aromatičan i začinjen lukom, tart sa pečurkama se lako priprema.

Shutterstock

Pečurke su idealna zamena za meso i kada se pripreme na odgovarajući način, dobićete najukusniji obrok. Ukoliko volite pečurke možda ćete želeti da napravite i pržene pečurke u kremastom sosu od pavlake i sira. Evo i kako da napravite tart sa pečurkama!

Sastojci:

  • 175 g putera,plus 2 kašike
  • 300 g integralnog brašna
  • Šaka listova majčine dušice
  • 600 g mešanih pečuraka, očišćenih i isečenih na kockice
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 125 g mekog sira
  • 1/2 male veze vlašca, seckanog
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 1 jaje, umućeno

Recept za tart sa pečurkama i sirom

Spojite 175 g putera, integralno brašno, polovinu listova majčine dušice i prstohvat soli mešajte dok se ne zgrudva. Dodajte 2-3 kašike hladne vode i ponovo mešajte, dok se ne formira kugla. Zamotajte je i ohladite 20 minuta. U međuvremenu, u tiganju zagrejte preostale 2 kašike putera i pržite pečurke i luk 10 minuta dok ne omekšaju i ne porumene. Dobro začinite i sklonite sa vatre.

Zagrejte rernu na 220C. Stavite pleh u rernu da se zagreje. Umutite meki sir sa polovinom vlašca, preostalim listovima majčine dušice i belim lukom. Dobro začinite. Razvaljajte testo između dva lista papira za pečenje u oblik pravougaonika. Skinite gornji sloj papira za pečenje i premažite mešavinom mekog sira. Kašikom rasporedite pečurke, u ravnom sloju preko mekog sira, a zatim preklopite ivice testa sa sve 4 strane. Testo premažite jajetom. Pecite 35-40 minuta. Pospite preostalim vlašcem i uživajte.

Pročitajte kako se pravi jeftina večera od krompira i pečuraka

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija   Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.