Pita sa šljivama i jabukama spremna za manje od sat vremena

Pita sa šljivama i jabukama je hrskava spolja, a fil samo curi iznutra, obožavaćete je.

Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g jabuka
  • 425 g šljiva, bez koštica
  • korica 1 limuna
  • 65 g mlevenih badema
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 6 listova gotovog testa
  • 40 ml obranog mleka
  • šećer u prahu

Recept za pitu sa šljivama i jabukama:

Za pitu sa šljivama i jabukama zagrejte rernu na 220°C. Pleh obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte jabuku, šljive, koricu limuna, bademe, cimet i šećer.

Položite listove kora, tako što ćete svaki sloj da premažete mlekom. Stavite voćnu smesu duž dugačke ivice testa, ostavljajući oko 10 cm sa svake strane.

Presavijte testo tako da ga zatvorite i premažite mlekom. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Pospite šećerom u prahu i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pita tortu sa višnjama koja se lako sprema.

Pročitajte kako da napravite krem pitu sa višnjama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pita sa jabukama kao iz Meka  Instagramkooki_lovescooking

StvarUkusa