Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama

Pita sa plavim patlidžanom je vrlo raskošna i ukusna, rado ćete je praviti.

prt scr / yt / Ricette Perfette

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • 120 g kuvane šunke
  • 4 jajeta
  • 150 g pečuraka
  • 100 ml mleka ili kefira
  • 30 g parmezana
  • puter
  • prezle
  • so i biber, po ukusu
  • maslinovo ulje

Pogledajte video kako se pravi pita sa plavim patlidžanom:

Recept za pitu sa plavim patlidžanom:

Za ovu pitu sa plavim patlidžanom isecite dva plava patlidžana na kolutove, posolite i ostavite da se cede 10-15 minuta. Iseckajte luk, beli luk i crvenu papriku i ispržite ih na tiganju sa malo ulja dva mintuta. Ubrusom pokupite vlagu sa isečenih patlidžana i iseckajte ih na kockice. Prebacite ih u tiganj sa povrćem i nastavite da pržite, dodajući so i biber. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka 10 minuta.

Iseckajte šunku na kockice. U činiji razbijte 4 jaja. Dodajte jajima mleko ili kefi, so i biber po ukusu pa izmešajte žičanom mutilicom. Dodajte brašno i nastavite da mešate. U međuvremenu, u povrće na šporetu ubacite iseckane šampinjone. U činiju sa jajima dodajte i parmezan i promešajte. U smesu ubacite seckanu šunku. Kalup za kolače premažite puterom pa pospite prezlama i obložite celu premazanu površinu.

U činiju sa jajima umešajte proprženo povrće i sve dobro izmešajte. Smesu rasporedite u kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 40 minuta. Izvadite da se prohladi, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i musaku od plavog patlidžana bez mesa.

Pročitajte i kako se pravi pasta sa plavim patlidžanom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem  Instagram / yourcustomketo_weightloss

StvarUkusa