Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 300 ml mleka
- 1,5 kašika masti
- 9 kašika heljdinog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 200 g tvrdog belog sira
- 3 kašike kajmaka
Recept za jednostavnu pitu od heljde:
Kako biste napravili pitu od heljde prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Zatim umutite jaja, mast, mleko, brašno i sodu bikarbonu, dok ne dobijete malo ređu smesu. Sir dobro usitnite i pomešajte sa kajmakom.
Sipajte 3 kutlače testa u vatrostalnu činiju, koju ste prethodno premazali mašću. Stavite na 3 minuta u rernu, sa ventilatorom. Čim se na površini stvori korica izvadite iz rerne i pospite polovinom sira, zalijte testom i ponovite proces. Nakon 3 minuta opet izvadite, pospite drugom polovinom mešavine sira i prelijte ostatkom testa.
Pecite na 200 stepeni oko dvadeset minuta, dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama.
Pročitajte i kako da napravite slatku pitu od pasulja
BONUS VIDEO
StvarUkusa