Sastojci:
Testo:
- 250 g griza
- 500 ml kefira
- 2 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice soli
Za punjenje:
- 400 g šampinjona
- 400 g piletine
- 1 glavica crnog luka
- peršun
- ulje za prženje
- so i biber po ukusu
Kako se pravi lenja pita:
Kada kažemo lenja pita obično pomislimo na onu tradicionalnu sa jabukama, ali lenja pita postoji i u slanoj varijanti i ovo je recept.
U posudi pomešajte griz i kefir i ostavite sa strane oko sat vremena. Za to vreme pripremite punjenje. na ulju propržite seckan crni luk i šampinjone. Belo meso skuvajte pa iscepkajte i pomešajte sa pečurkama. Začinite i dodajte peršun.
U mešavinu kefira i griza dodajte jaja, prašak za pecivo, sodu, so i promešajte. Posudu za pečenje nauljite ili obložite papirom za pečenje. Sipajte više od pola smese za testo pa izručite ceo fil i na kraju prekrijte testom. Pecite 40 minuta na oko 180 stepeni, pa ostavite još 10 minuta u ugašenoj rerni.
Bonus video