Lenja pita sa piletinom i pečurkama

Lenja pita sa piletinom i pečurkama biće odlična večera uz šolju jogurta.

Printscreen/Youtube/Vika-Simple Recipes

Sastojci:

Testo:

  • 250 g griza
  • 500 ml kefira
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice soli

Za punjenje:

  • 400 g šampinjona
  • 400 g piletine
  • 1 glavica crnog luka
  • peršun
  • ulje za prženje
  • so i biber po ukusu

Kako se pravi lenja pita:

Kada kažemo lenja pita obično pomislimo na onu tradicionalnu sa jabukama, ali lenja pita postoji i u slanoj varijanti i ovo je recept.

U posudi pomešajte griz i kefir i ostavite sa strane oko sat vremena. Za to vreme pripremite punjenje. na ulju propržite seckan crni luk i šampinjone. Belo meso skuvajte pa iscepkajte i pomešajte sa pečurkama. Začinite i dodajte peršun.

U mešavinu kefira i griza dodajte jaja, prašak za pecivo, sodu, so i promešajte. Posudu za pečenje nauljite ili obložite papirom za pečenje. Sipajte više od pola smese za testo pa izručite ceo fil i na kraju prekrijte testom. Pecite 40 minuta na oko 180 stepeni, pa ostavite još 10 minuta u ugašenoj rerni.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije  adriamedia.tv