Ova lenja pita u posnoj varijanti dopašće se svima koji vole kupus. U mrsnoj varijanti, odlična je slana lenja pita sa sirom. Za posnu trpetzu smo pripremili recept za lenju pitu sa kupusom. Brzo i lako se sprema, a ukus je fantastičan - između mekanih kora ređa se fil sa lukom i kupusom.

Sastojci:

  • Za testo:
  • 260 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 240 g brašna
  • Za nadev:
  • 500 g kupusa
  • 70 g luka
  • 70 g šargarepe
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice šećera
  • biber po ukusu
  • 15 g peršuna
  • 1 kašika ulja
  • susam za posipanje

Recept za posnu lenja pitu sa kupusom:

Iseckajte crni luk i izrendajte šargarepu, pa u tiganju zagrejte ulje i ubacite ih. Kratko prodinstajte, pa dodajte iseckan kupus. Promešajte, pa dodajte so, šećer i biber. Promešajte, poklopite i dinstajte na laganijoj vatri oko 10 minuta. Dodajte seckani peršun, promešajte, pa dinstajte još par minuta i ostavite da se ohladi. U brašno dodajte so, šećer i prašak za pecivo. Sipajte vodu i ulje, pa zamesite testo za lenju pitu. Izlijte polovinu testa za lenju pitu u pleh obložen pek papirom, stavite nadev sa kupusom, pa rasporedite ostatak testa. Pospite susamom lenju pitu i pecite na 180°C oko 40 minuta. Pokrijte je peškirom i ostavite da se ohladi. Preporulujemo i lenju pitu sa jabukama.

BONUS VIDEO:

Instagram/ beckyexcell Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom

 Izvor: StvarUkusa/J.K.